Следвайте Гласове в ТелеграмПротест на таксиметрови шофьори се провежда в столицата.

...
Следвайте Гласове в ТелеграмПротест на таксиметрови шофьори се провежда в столицата.
Коментари Харесай

Таксиметрови шофьори излязоха на протест в София заради закритите стоянки: Нямаме диалог, кметът Терзиев бяга

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Протест на таксиметрови водачи се организира в столицата. Недоволството им е против неналичието на задоволителен брой регламентирани стоянки и места на към този момент съществуващите.

" Само в центъра имаме над 22 отстранени стоянки. Нямат претекст, няма пояснение. Виждате какво стана на " Патриарха " и " Витоша ", при ремонта не бяха възобновени стоянките ", сподели Красимир Цветков, ръководител на Националния таксиметров профсъюз пред Българска национална телевизия. 

„ Нямаме разговор, кметът Терзиев бяга. Имахме уверението, че ще се откри решение стоянките да бъдат възобновени, само че в несигурно време-това не ни устройва “, добави той.

" Авансово плащаме различен налог от 26 млн. лв. и най-малко част от него по контракт би трябвало да отиде за възстановяване на инфраструктурата и работните ни места, които са на улицата. Основното е, че няма разговор и интерес за диалози. Ние не желаеме да пречим на хората и на автобусите, само че непрекъснато ни се постанова да паркираме в нарушаване до момента в който чакаме работа и клиенти ", уточни Диана Досева, НТС.

Цветков разясни, че митингът протича под формата на автошествие, което ще обикаля към региона на Столична община. Маршрутът е по ул. „ Гурко “, бул. „ Васил Левски “, бул. „ Цар Освободител “, ул. „ Московска “, ул. „ 15 ноември “ и ул. „ Дунав “. 

Председателят на синдиката уточни също, че от на следващия ден таксиметровите водачи ще продължат с протестните дейности на всички 131 таксиметрови стоянки в София.

Автошествието е съпроводено и подпомагано от органите на Министерство на вътрешните работи с пилотни полицейски коли, прибавиха още от Синдиката на таксиметровите водачи, отбелязва Българска телеграфна агенция. 

Източници: Българска телеграфна агенция, " 24 часа "

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР